Moby Dick¸d’Herman Melville.

El llibre que m’he llegit aquesta unitat és Moby Dick¸d’Herman Melville. És una adaptació de Jesús Cortés. L’il·lustrador és Bauxi. És de l’editorial Bromera i la col·lecció és El Micalet Galàctic. La data és Setembre de 2015 i és d’Alzira. És la 6a edició i té 20 capítols i 155 pàgines.

Herman Melville va nàixer a 1819 i va morir a 1891. Fou un escriptor de literatura estatunidenca conegut. Primer fou mariner, però després es dedicà al professorat. Al 1841 viatjà pels mars del sud durant un any i mig en un vaixell balener fins que desembarcà a les Illes Marqueses, on va viure un mes entre els caníbals. Va escapar i se’n va anar a Tahití i després a Honolulu (Hawaii). Des de 1844 va deixar de navegar i va escriure noveles relatant les seues experiències als vaixells marins. A 1850 es va traslladar a Massachussets a una granja prop de Pittsfield, allí va intimar una íntima relació amb Nathanial Hawthorne, escriptor que li va influenciar. A ell li va dedicar Moby Dick. Algunes de les seus obres son Typee (1846), Moby Dick o la Balena blanca (1851) o Billy Budd, Mariner (1889).

Moby Dick és sobre un capità d’un vaixell balener al qui una balena anomenada Moby Dick li va arrancar una cama. El llibre tracta sobre les aventures que va córrer aquell vaixell gràcies als intents de venjança del capità Ahab. La finalitat que es proposa l’autor escrivint el llibre és deixar que els lectores passen una bona estona. La idea principal és la venjança del capità Ahab i la secundària el que posa als mariners per fer una promesa.

M’ha agradat molt el llibre perquè m’ha agradat la història que conta.

L’índex del llibre està bé perquè et posa les pàgines on estan els capítols. No hi ha bibliografia, tan sols hi ha un llibre del mateix autor.

La utilitat del llibre és fer cas a vegades dels altres, perquè el capità del Samuel Finderby va dir-li un consell que va poder salvar la seua vida: “és millor deixar-ho en pau”.

Pablo S. 5è E.P.