FOC I AIGUA A VORES DEL NIL

Vet aquí una vegada, a Egipte, un poblat ple de cases, junt al riu Nil on vivia un grup de campesins amb les seus famílies.

Un vegada, un campesí de nom Alfaquir va voler pesar l’aigua i el foc a vore qual pesava més. Va agafar una balança i va tirar a pesar-los, però tot va acabar amb un incendi, perquè el foc es va estendre.

Alfaquir, al vore el desastre que havia fet, va tirar l’aigua que havia agafat a l’incendi i es va apagar, però tot es va inundar d’aigua. Per a secar-ho , va encendre un altre foc per acabar amb l’aigua, i… el foc es va estendre.

Va seguir així una llarga estona fins que es va fer de nit i un veí es va adonar del que estava passant. Aleshores, li va dir que l’ajudaria a trobar una solució, va agafar una llanterna, va travessar el pont que els separava d’altre poblat per a demanar ajuda.

Al poble veí vivia un mag que va tindre una idea, fer un conjur per tornar a l’estat inicial, amb l’aigua i el foc separats. I des de llavors tots van saber que l’aigua i el foc són enemics incansables i no es duen bé.

 

Pablo. S. 5º E.P.