El castell del Comte Dràcula

TÍTOL: Dràcula.

AUTOR: Adaptació de Jesús Cortés.

EDITORIAL: Bromera.

COL-LECCIÓ: El micalet galàctic.

DATA Y NÚMERO D´EDICIÓ: Primera edició a octubre de 2005.

CIUTAT: Alzira.

NÚMERO DE PÀGINES: Te 164 pàgines.

 

BREU NOTICIA DE L AUTOR:

Jesús Cortés (Torrent, 1962) es autor de diverses novel·les de literatura infantil i juvenil. En aquesta mateixa col·lecció ha publicat, també, adaptacions d’altres obres de la literatura universal, com ara, Frankenstein, La llíada, l’odissea , Mobi Dick o Vint mil llengües de viatge sumari.

 

PERSONATGES:

 

Comte Dràcula: es tracta d’un home noble provinent de Transilvània qui ha decidit comprar-se un habitatge a la ciutat de Londres.

 

Jonathan Harker: aquest és un jove advocat promès de Mina qui s’embarca en la missió de fer negocis amb el Comte Dràcula quan és mantingut presoner al castell.

 

Wilhemina «Mina» Murray: és la promesa de Jonathan Harker qui treballa com a mestra d’escola.

 

Lucy Westenra: aquesta és la millor amiga de Mina de 19 anys, una aristòcrata que acaba sent la primera víctima d’el Comte.

 

Arthur Holmwood: és el promès de Lucy hereu del títol de Lord Godalming després de la mort del seu pare.

 

John Stewart: és un doctor i antic alumne de Van Helsing qui pretén també a Lucy.

 

Abraham Val Helsing: mestre de John, advocat, metge i professor d’holandès.

 

Quincey Morris: un altre dels pretendents de Lucy. Vaquer nord-americà.

 

Renfield: es tracta d’un pacient menten de l’manicomi Seward que es troba sota la influència de l’Conde.

 

Germanes: aquestes són tres dones vampirs amb estrany aspecte de sirenes que li serveixen a el Comte Dràcula.

 

 

RESUM:

La història comença quan Jonathan Harker, que és un advocat, arriba al castell de el Comte Dràcula a Transilvània, per ajudar a buscar una casa a Anglaterra. Jonathan ho passa molt malament al castell, i veo coses rares com taüts, a més és atacar per les germanes vampiresses.

Dràcula viatja fins a Londres en un vaixell amb 50 taüts y mata a tots els tripulants del vaixell.

A Londres viuen Lucy i Mina que són amigues, i Mina és la promesa de Jonathan Harker.

Una vegada a Londres, Dràcula s´obsessiona amb Lucy i la visita cada nit. Lucy cau malalta porquè Dràcula es beu la seva sang cada nit.

Lucy té tres pretendents, i un d´ells, Van Helsing descobreix a Dràcula i fa tot el possible per mantenir-la amb vida, li fa transfusions de sang, li posa crucifixos y collarets d´alls per evitar que s´acosti el Comte, però a la fi es converteix en vampir. Per això els tres homes la busquen i li claven una estaca al cor per assegurar-se que no es torni de la mort.

Després el Comte Dràcula fixa la seva atenció en Mina i li dóna de la seva sang i també la converteix en vampir, però no del tot, per això els tres pretendents i Jonathan aconsegueixen descobrir on s´amaga el Comte i la fan servir per rastrejar fins a Transilvània.

El persegueixen per tot el trajecte que fa el Comte de tornada a Transilvània i a la fi aconsegueixen matar-lo clavant una estaca al cor.

 

Claudia V. 5è de primària