HISTÒRIES DE POR, ÀNGELA SOMMER

 

El llibre que he llegit durant el tercer trimestre, s’anomena “històries de por” escrit per Àngela Sommer, i il·lustrat per Helga Spiess. Té 136 pàgines i 10 capítols. La editorial és Bromera, i la col·lecció El Micalet Galàctic. Tinc la 14ª edició, de l’any 2006 realitzada a Alzira.

L’autora va nàixer prop d’Hamburg, l’any 1948. Durant 12 anys exercí de mestra, però des de 1984, es dedica exclusivament a la literatura, i a més és autora de la famosa sèrie, “El vampiret”.

El llibre tracta d’un xiquet anomenat Florià que porta dos setmanes amb la cama inflamada, al llit. Els seus pares, amics i familiars, el visiten de tant en tant i li conten històries de por perquè no s’avorrisca, que després li inspiren per crear les seues pròpies.

Crec que l’autora amb aquest llibre es proposa dir-li a la gent que hi ha moltes formes de superar l’avorriment, i una d’elles és llegir.

A mi el llibre m’ha agradat molt en part perquè m’agraden les històries de por, i aquestes són originals, encara que totes segueixen el mateix esquema i són molt paregudes entre si.

El llibre té índex, apèndix i una biografia inclosa de l’autora, encara que no les he utilitzat.

 

Carla M. 5è E.P.