Pintxo de Carlo Collodi

  1. El llibre que m’he llegit ha sigut Pinotxo de Carlo Collodi. L’editorial és Vicent Vives i la data i la ciutat són: 2008 a València. Aquest llibre té 147 pàgines i 19 capítols.

2. Carlo Lorenzo Filipo Giovanni Lorenzini va nàixer a Florència el 24 de Novembre de 1826 i va morir al 1890, més conegut com Carlo Collodi o senzillament Collodi, va ser un periodista i és escriptor italià, conegut per la seua novel·la Les aventures de Pinotxo.

3. El tema principal del llibre és l’esforç i la confiança.

4. A més, l’autor es proposa amb el llibre explicar que hi ha que treballar per guanyar-se el que vols. La idea principal és que Pinotxo fa molt d’esforç per trobar a Gepeto i a la seua fada. Les idees secundàries són les petites aventures que va fent Pinotxo durant el camí.

5. Aquest llibre és una història molt diferent a la típica de Pinotxo. M’ha agradat perquè ens ensenya que podem canviar tots amb una miqueta d’esforç.

6. El més interessant és l’índex perquè no té números i té dibuixos de Pinotxo en cada capítol.


7. El llibre ens ensenya que no has de confiar en les coses que es poden aconseguir molt fàcilment com t’ensenya el capítol: “Enganyababus” de les pàgines 60-68. La història es útil per aprendre que no hem de deixar-se influenciar per la gent fàcilment.

Adrián B. 5è de primària