COMENTARI DEL LLIBRE «TEMPS DE LLEGENDES»

Durant aquest segon trimestre a l’àrea de llengua i literatura valenciana, he llegit un llibre que es diu “Temps de Llegendes”, de Marc Vicent Adell, editat per Jollibre. La col·lecció és Santillana Voramar.

Aquest llibre està imprès a Espanya, té un màxim de 133 pàgines i està dividit en 4 llegendes.

L’autor va nàixer a Castelló de la Plana, el 1967. Quan era menut li encantava jugar, llegir i mirar la televisió. Més tard, va créixer i estudiar fins que es va llicenciar en filologia. Ha fet de periodista “amateur” i ha treballat en diverses editorials valencianes. En l’actualitat continua jugant i llegint, però ha substituït la televisió per l’escriptura perquè és una activitat més creativa.

La llegenda que més m’ha agradat, tracta d’una família amb un menut hort de casa. Omar, un llaurador, feia molt de temps que volia un cavall que ajudara al creixement de l’hort i, aleshores, el seu pare l’envià a la ciutat per comprar un cavall. Després de molt dies caminant es troba a la ciutat, i molts cavalls els quals no té suficients diners per a comprar-ne. Hi ha un que és molt roí i no sap fer res, però que si pot pagar i el compra. En arribar a casa, el pare el vol matar perquè no sap fer res, però un dia…

Aquesta llegenda és molt bonica perquè et mostra el interès que té Omar pel cavall quan el deixa córrer abans de matar-lo, i el cavall quan el salva d’una tempesta d’arena al desert.

És un llibre de fantasia perquè el cavall parla, també es pot dir que és un llibre d’amistat i, per últim, parla de la connexió entre els personatges.

 

Comentari de David T. 6é de primaria