El llibre de la jungla de Rudyard  Kipling

El  llibre  que  vaig  llegir  durant  aquest  trimestre  s´anomena  « El  llibre  de  la   jungla  ´´, el seu  autor   és  Rudyard  Kipling  i  el  seu  autor  il·lustrador  Christian  Broutin  . La seua  editorial  és  cruïlla  i  la  edició  ,  clàssics  universals  juvenils  . La  primera  edició  es  va  publicar  en  juliol  de  1996  i  la  tercera  en  setembre  de  2004  ,  aquest  llibre  te  210  pagines  i  7  capítols  . També  té  una  traducció  per  Josep  Sampere  i  Marti.

 

L’autor  d’aquest  llibre  Rudyard  Kipling  ,  narrador  per   excel·lència  de  l’imperialisme  britànic  , va  néixer  a  Bombai  a  l’any  1865  .  Va estudiar  a Londres i posteriorment  retorna a  l’Índia  . Ràpidament  va  adquirir  forma de narrador i contista  .  La major  part  de  les  seves  obres  reflecteixen  les   experiències  viscudes  al  subcontinent  asiàtic  al  subcontinent  asiàtic  .  L’any  1907  va  obtenir el  Premi  Nobel  de  literatura  .

 

El  llibre de la jungla  te diferents  histories  ,  però  la  que  mes  m’ha  agradat  va  a  ser  «Els germans  de  Mowgli´´.

Aquesta  historia  tracta  de  que  una  parella  de  llops  van  veure  a un xiquet  humà  que  estava  sent  perseguit   per el  tigre Sher-Kan. Aleshores  la  manada de llops  van  a  fer  una  assemblea  i  per  majoria  se  quedaven  amb  Mowgli . Mowgli  va a créixer en la selva  amb  la ajuda de els llops  pa pantera  Vaghera i l’os  Bloo.

 

Però un dia Shere-Kan va decidir atacar  a  Mowgli …

 

La  finalitat que es proposa  l’autor  amb el  llibre  es que  fora original  .

Jo crec  que  la  idea  principal del  llibre  es  que  un  humà  es  va  a  criat  en la jungla  amb  animals  ; però  alguns  estan  en contra  , i  les  idees secundàries  son  que  Mowgli  es  va  a  criar amb  els  llops …

 

Para  mi  , el  llibre  m’ha agradat el tema i les  il·lustracions  que  te  , però hi ha molta  informació. La bibliografia es  molt  petita  i  es  difícil de  llegir  ,  aquest llibre  té un  índex  que  em  vaig  a ajudar  a  planificar  la  lectura .

 

Aquest  llibre  apart  de ser  un  llibre  narratiu  té  d’ informació  de  dades  curioses  a  mesura que  va  avançant  l’història .

 

Emma C. 5è E.P.